Wij verzorgen uw strijk tot in de puntjes!

Bel 059 80 70 80 en we komen langs!

Dienstenbedrijf BOD heeft een van de grootste strijkateliers in West-Vlaanderen. Dankzij onze uitstekende dienstverlening en vriendelijk onthaal hebben wij een sterke reputatie opgebouwd in de regio. Nagenoeg 1000 gezinnen maken bijna wekelijks gebruik van het strijkatelier. Om de kwaliteit te garanderen werken wij uitsluitend met vaste medewerkers die binnen het bedrijf zijn opgeleid.

Wat doen we

Strijkgoed kan van maandag tot donderdag gebracht en afgehaald worden van 8u tot 18u30, op vrijdag van 8u tot 17u en op zaterdag van 9 tot 12u. De normale termijn voor het verwerken van de manden is 3 werkdagen.
In de regio Bredene, Oudenburg en De Haan worden de manden gratis opgehaald en geleverd. Een afspraak kunt u maken op het nummer 059 80 70 80.


Iedere klant krijgt een mand van BOD in bruikleen. De wasmand wordt voorzien van een barcode met de gegevens van de klant. Aan de hand van de barcode kan de mand bij het binnenbrengen onmiddellijk geïdentificeerd worden.
De inhoud van de manden wordt geteld, gecontroleerd en gesorteerd. Kledij of linnen dat vlekken of scheuren vertoont of onfris ruikt wordt niet gestreken.


Om de kwaliteit te garanderen en verlies of vermenging van kledingstukken te voorkomen wordt de volledige inhoud van de mand door één strijkster gestreken.

Wat kost het ?

Wij hanteren een voordeling tarief op basis van een puntensysteem. In iedere mand zit een inventarislijst met vermelding van de stukken die gestreken werden, het aantal punten dat hiervoor werd aangerekend en het saldo.

FAQ

Alle inwoners uit de regio kunnen hun wasgoed laten strijken in het Strijkatelier mits betaling met dienstencheques.

Het strijkgoed moet steeds in een wasmand afgegeven worden. Alle klanten dienen een wasmand van het Strijkatelier te gebruiken. Voor het gebruik van de wasmand vragen wij een waarborg van 3 EUR. Om de manden makkelijk te kunnen stapelen mogen ze tot aan de rand gevuld zijn en niet hoger. Indien nodig kunt u meerdere manden van het strijkatelier gebruiken.

Het Strijkatelier hecht veel belang aan kwaliteit en hygiëne. Daarom moet het te strijken goed aan de volgende eisen voldoen:

 • fris en proper gewassen zijn;
 • vlekkeloos zijn (kledij of linnen met vlekken wordt niet gestreken);
 • goed droog zijn (natte stukken kunnen niet gestreken worden);
 • kledij of linnen mag niet in mekaar verstrengeld zijn (bij voorkeur losschudden als het van de wasmachine in de droogkast gaat en niet té lang in de droogkast drogen op hoge temperatuur);
 • om beschadiging te voorkomen wordt ondergoed, badlinnen, materiaal in Lycra, jersey of breigoed niet gestreken;
 • om de werkingskosten beheersbaar te houden moet de mand voldoende stukken bevatten. Met voldoende bedoelen wij manden met wasgoed waarvoor minstens één dienstencheque (63 punten) kan worden aangerekend.

Strijkgoed kan van maandag tot donderdag gebracht of afgehaald worden tussen 08u00 en 18u30, op vrijdag tussen 08u00 en 17u00 in de Duinenstraat 108 te 8450 Bredene. In de regio Bredene, Oudenburg en De Haan worden de manden op afspraak gratis afgehaald en geleverd. Transportafspraken kunnen geboekt worden uiterlijk tot 9 uur ’s ochtends op de dag van afhaling op het nummer 059 80 70 80.

De normale termijn voor het verwerken van de manden is 3 werkdagen. Strijkgoed dat:

 • binnengebracht wordt op maandag kan op donderdag afgehaald worden;
 • binnengebracht wordt op dinsdag kan op vrijdag afgehaald worden;
 • binnengebracht wordt op woensdag kan de maandag daarop afgehaald worden;
 • binnengebracht wordt op donderdag kan de dinsdag daarop afgehaald worden;
 • binnengebracht wordt op vrijdag kan de woensdag daarop afgehaald worden.

Indien de termijn niet gerespecteerd kan worden dan wordt u hiervan op de hoogte gebracht bij het binnenbrengen van de mand er wordt er een nieuwe levertermijn overeengekomen.

Strijkatelier BOD aanvaardt alleen dienstencheques als betaalmiddel. 1 dienstencheque kost 9,00 euro en heeft een waarde van 63 punten. Het strijkgoed wordt per mand geteld, gecontroleerd en geïnventariseerd en door 1 strijkster verwerkt om verlies of vermenging van stukken te vermijden . Op de inventarislijst(prijslijst) die met het gestreken goed wordt meegegeven vindt u een gedetailleerd overzicht van de punten die wij aanrekenen per gestreken stuk en het openstaand saldo. De punten zijn gebaseerd op de tijd dat het kost om standaard kledij of linnen te strijken. Indien er echter stukken in de mand zitten die veel tijd vragen om te strijken (bijvoorbeeld kleedjes of rokjes met franjes, broeken met talrijke zakken, sterk verfrommelde kledij of linnen,…) dan wordt de werkelijke tijd genoteerd en omgerekend in punten.
Ingeval van verlies, verkeerde behandeling, of beschadiging van goederen, dient u binnen de 48 uren na terugname van het strijkgoed contact op te nemen met Ann Lambert op het nummer 059 80 74 26. Met het verstrijken van deze termijn vervalt ieder recht op klacht. Het recht op klacht vervalt als de goederen na terugname gebruikt zijn, tenzij een gebrek eerst bij het gebruik kon worden vastgesteld. Op verzoek van het strijkatelier BOD moet de gebruiker het verkeerd behandelde of beschadigde stuk voorleggen als bewijs.
Wanneer de klacht van een gebruiker over verkeerde behandeling, beschadiging of verlies van een stuk gegrond en ontvankelijk blijkt, staat het strijkatelier in voor herstel, vervanging of schadevergoeding. De schadevergoeding voor verlies van een stuk zal berekend worden op de aankoopprijs van een gelijkaardig stuk van kwaliteit als normaal voorkomend in de strijkmand van de gebruiker. Schadevergoeding voor een beschadigd stuk zal berekend worden naar rato van de restwaarde ervan bij het in behandeling geven en op basis van de aankoopprijs van het stuk. Als slechts een deel van een geheel ter behandeling is gegeven (vb. enkel de pantalon van een herenpak), kan er slechts sprake zijn van schadevergoeding van het in behandeling gegeven deel, en niet van het geheel.